Fäktningsturnering En Garde

Här börjar alla på samma nivå och har samma chans att vinna. Vem är företagets Zorro?

Turnering i Fäktning med värja

En av våra nyare aktiviteter i utbudet är fäktning, något som tagits emot med största glädje och entusiasm. Redan en favorit bland personalen eftersom den alltid bjuder på oväntade vändningar och otippade vinster. Det är inte alltid den självklare sportiga som vinner i fäktning, det är oftast den lurige rackaren.

Vem ska få äran att titulera sig som företagets Zorro?

Efter en kort genomgång av hur fäktning och vapnet fungerar samt några tips om hur man bäst sätter en stöt (= 1 poäng) startar utmaningen.

Matcherna vi kommer köra är 3 x 3 minuter eller först till 5 poäng. Efter några uppvärmningsmatcher så kör vi igång turneringen och utser efter finalen en vinnare.

Inom fäktning finns tre olika vapen Värja, Florett och Sabel. Värjan som vi kommer att fäktas med är det längsta vapnet av alla tre och det vapen som kräver mest klurighet och taktik.

I Värjan får man poäng genom att stöta toppen på sin motståndare. Träffområde som ger poäng: Hela kroppen, från huvud till tå.

Florett som även det är ett stötvapen handlar mer om snabbhet och reaktioner. Träffområde som ger poäng: Bål och rygg.

Sabel är det enda vapen där man hugger mot sin motståndare istället för att stöta. Träffområde som ger poäng: Hela överkroppen ovanför midjan utom händerna.

Upplägg och tidsåtgång:

– Genomgång av utrustning och tävling

– Träningsmatcher och Turnering

– Prisutdelning

Rappens lada – Pdf

Rappens Lada växer fram som ett givet alternativ när det är dags för kickoff eller fest för personalstyrkan. Vill du lägga fram förslaget på fikabordet? Skriv ut en A5-folder!

Inne eller ute

Vi har ytor för fäktning både inomhus och utomhus. Detta är dessutom en 100 % mobil aktivitet, vi kan alltså även komma till er!

Tid för aktivitet

Ca 2 h, men går att anpassa efter behov.

Antal Personer

15 – 80 personer

595:-/pers ex moms

Priset ingår personal, transport till och från event, montering och rivning.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.